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Ma première bière
Ma première bière
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19 juillet 2007

la recette, la recette !!!

La voila, la voila.

Ce que nous allons faire samedi :

la blondasse
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General
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                    Category: Belgian and French Ale
                 Subcategory: Belgian Pale Ale
                 Recipe Type: Partial Mash
                  Batch Size: 18 liters
               Volume Boiled: 12 liters
             Mash Efficiency: 72 %
         Total Grain/Extract: 3.05 kg.
                  Total Hops: 49.0 g.
       Calories (12 fl. oz.): 199.6

Ingredients
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           1.2 kg. Belgian Pils
          0.05 kg. German Vienna
          0.04 kg. Belgian Biscuit
             1 kg. Dry Amber Extract
         0.350 kg. Muntons Dry Amber
         0.350 kg. Muntons Dry Light
          0.03 kg. Oats Raw
          0.03 kg. Candi Sugar Dark
             24 g. Styrian Goldings (Pellets, 6.00 %AA) boiled 60 minutes.
              6 g. Styrian Goldings (Pellets, 6.00 %AA) boiled 15 minutes.
              6 g. Fuggle (Pellets, 4.75 %AA) boiled 15 minutes.
             13 g. Fuggle (Pellets, 4.75 %AA) boiled 1 minutes.
            Yeast: WYeast 3522 Belgian Ardennes

Vital Statistics
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  Original Gravity: 1.050
  Terminal Gravity: 1.011
             Color: 11.58 SRM
        Bitterness: 24.7 IBU
Alcohol (%volume): 5.1 %

Le but est de faire une bière pour se désaltérer, mais qui ait du goût.
Nous verrons cela.

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